Trend in isolatie: Fermacell vloerelementen!

Heb jij al ooit van Fermacell gehoord? Misschien wel als je bezig bent met het (ver)bouwen van je huis. Fermacell is namelijk een isolatiemateriaal dat steeds bekender wordt, waarbij met name de vloerelementen winnen aan populariteit. Met goede reden, want deze vloerelementen hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere, vergelijkbare isolatiematerialen. Hieronder lees je daarom alles over de voordelen, nadelen en toepassing van Fermacell vloerelementen!

De voordelen van Fermacell vloerelementen

Fermacell vloerelementen hebben ten eerste een sterk geluidsisolerende werking. Wanneer je deze platen gebruikt om je vloer te isoleren, voorkom je dus geluidsoverlast van bijvoorbeeld aanschuivende stoelen, dreunende voetstappen of krakende planken bij een houten vloer. Bovendien werken Fermacell vloerelementen egaliserend, wat betekent dat je ze ook direct als ondervloer kunt gebruiken. Tot slot zijn de vloerelementen brandvertragend en dragen ze dus bij aan de veiligheid van je woning.

De nadelen van Fermacell vloerelementen

Fermacell heeft eigenlijk maar twee nadelen. Ten eerste is dat de relatief lage isolatiewaarde: Fermacell vloerelementen houden de warmte minder goed vast dan materialen met een hoge isolatiewaarde, zoals PIR. Het is daarom aan te raden om Fermacell te combineren met andere isolatiematerialen, zodat je alsnog van een aangename temperatuur in huis profiteert. Daarnaast zijn Fermacell vloerelementen relatief duur, zeker als je ze vergelijkt met wolsoorten, zoals glas- of steenwol. 

Toepassingsmogelijkheden Fermacell

Fermacell is beschikbaar in diverse platen, zoals wand- en vloerelementen. Wanneer je kiest voor vloerelementen, heb je meerdere opties. Zo is de 2E32 verlijmd met steenwol, waardoor het element nog betere geluidsisolatie biedt. De 2E22 is daarnaast heel geschikt om in te frezen en dus een goede keuze als je jouw woning van vloerverwarming wil voorzien. Je kunt Fermacell vloerelementen gebruiken voor de isolatie van houten vloeren, betonvloeren, vloeren met een houten balklaag en vloeren met stalen profielen.

Verwerking van Fermacell

Het plaatsen van Fermacell is een relatief eenvoudige klus, mits je het juiste gereedschap in huis hebt. Ten eerste check je of de ondergrond goed vlak is en vervolgens plaats je randstroken tegen de wanden. Daarna leg je de vloerelementen in een slepend verband, waarna je lijm aanbrengt op de overlap en tot slot de platen goed vastschroeft. Die klus is dus zo geklaard, wat betekent dat je snel verder kunt met het leggen van je vloer!